1/2/11

NOSTÀLGIC.1 // NOSTALGICO.1

Avui, be ja fa uns quants dies, desprès de l’ultim torneig que tinc certa nostàlgia de jugar de fer partits, i aleshores he començat a recordar com jugàvem abans.
D’entrada dir que tots els botons eren originals, no hi havia categories, com que la Nostra imaginació no havia arribat a fabricació ni manipulació pròpia, buscàvem els que ens eren bons per jugar, “AIXECADORS”, osti això si que era un gran que, normalment el fet de tenir un aixecador era per que un boto solia tenir un acabat amb lleugera corba cap a dins provocant que la pilota piques contra el terra i així fer un salt..

L’inici i el desenvolupament ambres les fores era gairebé com l’actual, els passis Peró eren ilimitats, això si, desprès del passi havia de fer la jugada el boto que rebia el passi, es a dir l’ultim en tocar la pilota. Si el darrer era contrari tallava el passi, d’altre banda si entremig dels rebots tocava un contrari no afectava al passi , es a dir l’ultim en tocar la pilota era qui sentenciava si era o no passi. En els rebots de pilota entre el jugador que fa el tir i un altre , es donava auto passi . Be els defenses laterals, teníem la virtut de poder recuperar la posició inicial i situar-se al vèrtex (havia de tocar les dues línies )   de l’àrea gran quan el contrari tirava a gol. Cosa que obligava força a afinar per on s’habita d’encarar.

Les faltes i els corners en no tenir aixecadors de forma directa, formàvem una especie de fila índia un pel esbiaixada per tal que a l’hora de fer el xut es buscava tocar de refilo algun boto de la fila, en el corner i entre dos botons en les faltes de i així aixecaven la pilota

d'aquí uns dies mes...
per cert aneu preparant-vos que D'Aquí a 15 dies fem torneig



                         CLICAR AQUI PER VEURE VIDEO DELS CORNERS




CLICAR AQUI PARA VER VIDEO DE LOS CORNERS




Hoy, bueno ya hace unos días, después de el ultimo torneo que tengo cierta nostalgia,d de jugar, de hacer partidos y luego he empezado a recordar como jugábamos antes.
De entrada decir que todos los botones eran originales, no había categorías, como nuestra imaginación no había llegado a la fabricación ni manipulación propia, buscábamos los que nos eran útiles para jugar, ELEVADORES, ostras esto era algo grande, normalmente el tener un elevador eran botones con un acabado algo curvo hacia el interior, provocando así que la pelota golpeara contra el suelo y así daba un salto...
El inicio y desarrollo con las fueras era casi como el actual, los pases eran ilimitados, esto si después del pase había que ejecutar la siguiente jugada con el botón que recibía el pase, es decir ultimo en tocar la pelota. Si el ultimo en tocar era un contrario, este anulaba el pase, lo cortaba, por otro lado no anulaba si tocaba la pelota en un rebote intermedio, es decir el ultimo en tocar sentenciaba si era o no pase.
Los defensas laterales tenían la virtud de recuperar su posición inicial situándose en el vértice de el área grande en los tiros a gol en contra. Esto obligaba a afinar bien por donde se xutava.
Las faltas y los corners al no haber elevadores de de forma directa, firmábamos una especie de fila india en diagonal con el fin de que al xutar apuntábamos al perfil y así conseguíamos poder pasar por encima del defensor contrario.
dentro de unos días mas...
por cierto ir preparándoos que dentro de unos 15 días hacemos torneo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada